قهوه عربیکا

دانه های قهوه عربیکا
یکی از پر طرفدار ترین انواع قهوه که نژاد به خصوصی دارد نژاد عربیکا (Arabica) است. این نژاد بیشترین میزان تولید را در بین دیگر نژاد های قهوه دارد. به گیاهان قهوه coffea گفته می شود. Coffea arabica بومی کشور هایی نظیر یونان، سودان، اتیوپی است. درختان عربیکا در ارتفاع هزار تا دو هزار متری (1000-2000) از سطح آب های آزاد کشت می شوند. اما امروزه بخش عمده ای از تولیدات این نژاد قهوه در کشور های مانند برزیل، جامائیکا و کلمبیا است. در نژاد های قهوه ( عربیکا، ربوستا, لیبریکا) از ان جهت عربیکا طرفداران بیشتری دارد که دارای طعم بهتری نسبت به دیگر انواع است.دانه های عربیکا دارای 1/5 درصد کافئین هستند. درختان قهوه عربیکا بسیار در برابر آفت ها حساس هستند. از بین 75 نوغ قهوه شناخته شده در حدود 70 درصد آنها عربیکا هستند.

تصویر دانه قهوه عربیکا
مزایا عربیکا:
- طعم بی نظیر و دلنشین
- ترشی کمتر
- کافئین مناسب و کمتر از ربوستا
- دارای خاصیت ضد میکروبی
- دارای آنتی اکسیدان
- پیشگیری از آلزایمر
- آفرایش هورمون اندورفین ( مسکن طبیعی بدن)
- افزایش متابولیسم بدن و در منتیجه کاهش وزن و لاغری
- تقویت ناخن و استخوان ها به ذلیل وجود پتاسیم و کلسیم در آن
معایب عربیکا:
- قیمت گرانتر نسبت به بقیه انواع
- آسیب پذیر و بسیار حساس در برابر آفت ها
- چربی بیشتر نسبت به دیگر انواع